7 redenen waarom werken als commercieel medewerker zo leuk is!

02 augustus 2023  |  Leestijd: 7 minuten
Op zoek naar werk

Benieuwd wat een baan als commercieel medewerker zo leuk maakt? Lees verder en ontdek waarom deze functie misschien wel dé perfecte match voor jou is!

1. Dynamische werkomgeving

Als commercieel medewerker werk je in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is. Je hebt te maken met diverse klanten, uitdagingen en kansen, waardoor je werk altijd spannend en afwisselend blijft.

2. Klantrelaties opbouwen 🤝

Als aanspreekpunt voor klanten, bouw je samen aan duurzame, professionele relaties. Naarmate je de behoeften en wensen van klanten beter leert kennen, zul je merken dat jouw oplossingen écht het verschil kunnen maken. Dat geeft toch een topgevoel?!

3. Impact maken

Als commercieel medewerker speel je een cruciale rol in de groei van je organisatie. Jouw inzet en verkoopsuccessen hebben directe invloed op de prestaties van het bedrijf en dragen bij aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Zo ga je iedere dag met een voldaan gevoel naar huis.

4. Voldoening 😌

Elke deal die je sluit, elk nieuw klantcontact dat je vastlegt, en elke keer dat je targets overtreft, geeft je dat geweldige gevoel van voldoening, een heerlijke motivatie om door te blijven gaan

5. Groeimogelijkheden

The sky is the limit! Als commercieel medewerker kun je doorgroeien naar functies zoals accountmanager, salesmanager of zelfs business development manager.

6. Persoonlijke ontwikkeling 📈

Als commercieel medewerker blijf je continu werken aan het ontwikkelen van je communicatieve vaardigheden, onderhandelingstechnieken, probleemoplossend vermogen en nog zoveel meer. Deze vaardigheden zijn niet alleen van onschatbare waarde in je professionele leven, maar hebben ook een positieve impact op je persoonlijke leven.

7. Teamspirit

In een commercieel team werk je samen met collega’s die net zo gedreven zijn als jij. De teamspirit zorgt voor een motiverende en ondersteunende werkomgeving waarin je elkaar kunt inspireren en successen kunt vieren.

Salaris 💸

Bij een groeiende carrière hoort natuurlijk ook een groeiend salaris. Hieronder vind je een tabel met het gemiddelde salaris van een commercieel medewerker op basis van het aantal jaren werkervaring:

Jaren ervaringGemiddeld Salaris (per jaar)
0-2 jaar€ 25.000 – € 30.000
2-5 jaar€ 30.000 – € 35.000
5-10 jaar€ 35.000 – € 45.000
10+ jaar€ 45.000 – € 60.000

*Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat het salaris kan variëren op basis van je locatie, de bedrijfssector en je individuele prestaties.

Bekijk vacatures

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen