Bijdragen aan een betere wereld, dat is #meerdanwerk voor Armine

Meer dan werk

De een spaart voor een wereldreis of voor zijn studie, de ander doet het om wat goeds terug te doen voor de wereld. Iedereen werkt om geld te verdienen, maar er is zoveel #meerdanwerk.

Door erover te praten werd Armine’s droom tastbaar

Eerder dit jaar vertelden vier collega’s voor de camera waarvoor zij het doen. Eén van die collega’s is Armine. Voor haar betekent meerdanwerk dat ze zich wil inzetten voor een betere wereld. Dankzij de video en de reacties die erop volgden, werd haar droom tastbaar. In juli richtte ze de Candy Promise op, een stichting waarmee ze weeskinderen uit Armenië helpt aan een betere toekomst.

Stichting Candy Promise werd een feit

‘Doordat zoveel vrienden en collega’s enthousiast reageerden en naar mijn plannen vroegen, voelde ik de drang om tot actie over te gaan. Op een gegeven moment was er geen weg meer terug!’ Via haar leidinggevende is het balletje gaan rollen en vanaf dat moment ging het hard. Van voorbereiding en veel dingen regelen tot het tekenen bij de notaris. ‘De dag waarop ik naar de notaris ging om te tekenen, was een van de mooiste momenten van het afgelopen jaar, Candy Promise was een feit!’

Drie vrachtwagens vol matrassen

Na de zomervakantie ging Armine direct aan de slag, de crowdfunding kon beginnen. Armine ging langs vele bedrijven, enthousiasmeerde haar eigen netwerk en gaf meerdere presentaties. Een van de mooiste resultaten tot nu toe? Drie vrachtwagens vol met 330 matrassen die in het voorjaar van 2019 linea recta afreizen naar de weeshuizen in Jerevan. Het geld dat Armine inzamelt met haar stichting wordt daarnaast ook dichterbij haar ‘nieuwe thuis’ goed besteed. Zo organiseert ze in Nederland voor ongeveer 500 kinderen uit bijstandsgezinnen in het najaar van 2019 een dagje weg of een korte vakantie met alles erop en eraan.

Terug naar Armenië na 23 jaar

Dit jaar ging Armine voor de eerste keer in 23 jaar tijd terug naar Armenië. Daar groeide ze op in de hoofdstad Jerevan, de plek die ze op haar tiende moest ontvluchten met haar ouders. De terugkeer naar Armenië had een dubbele lading, want de angst om geconfronteerd te worden met het verleden overheerste lange tijd. Maar het project hielp haar over een drempel heen. ‘Om de een of andere reden durfde ik niet. En door Candy Promise durfde ik de stap te zetten. Samen met mijn familie die ook mee was, hebben we na het bezoek aan de weeshuizen rondgereden en zijn langs de plekken gegaan die ik ooit als mijn thuis beschouwde. Mijn ouderlijk huis, mijn oude school, de buurt, de omgeving, ik zag er enorm tegenop, maar we werden overal zo hartelijk ontvangen!’

Wat is jouw #meerdanwerk-tip?

Niets komt vanzelf. Je moet bereid zijn om te knokken en de durf te hebben om je plannen concreet te maken. Als je iets echt graag wil, kan alles. En het mooie aan hard werken en lef tonen is dat je extra blij en dankbaar kunt zijn als je erin slaagt om je droom uit te laten komen.

Deze blog is een onderdeel van adecco.nl.

Machteld de Haas
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?