Commercieel medewerker: verkoper in hart en nieren!

02 augustus 2023  |  Leestijd: 5 minuten
Op zoek naar werk

Als commercieel medewerker ben jij superbelangrijk in het verkopen van een product of dienst. Elke dag ga je op zoek naar nieuwe klanten, maak je bestaande klantrelaties sterker en help je de organisatie waar je werkt te groeien. Ben je nieuwsgierig of dit iets voor jou is? We hebben de eigenschappen van een commercieel medewerker voor jou op een rijtje gezet:

Klantrelaties opbouwen en onderhouden

Jij weet als commercieel medewerker als geen ander hoe belangrijk klantrelaties zijn. Met jouw persoonlijke en betrokken aanpak bouw je langdurige relaties op met bestaande klanten en creëer je een band met potentiële klanten.

Succesvolle strategieën

Met een scherp oog voor detail werk je nauw samen met het verkoopteam en de marketingafdeling om effectieve strategieën te ontwikkelen. Het doel? Een succesvolle groei van het klantenbestand en een stijgende lijn in de verkoopcijfers.

Overtuigen en deals scoren

Onderhandelen is je tweede natuur, en je beschikt over een onweerstaanbare overtuigingskracht. Een deal sluiten is voor jou een koud kunstje. Hierdoor kiezen klanten keer op keer voor jouw bedrijf.

Inzicht in de markt en concurrentie

Je bent altijd op de hoogte van de trends in de markt. Je weet wat de concurrentie doet en dat stelt je in staat jouw werkgever op een unieke manier te positioneren. Zo blijf je de concurrentie voor!

Organisatie en administratie

Natuurlijk blijf je alles goed bijhouden met een goede administratie. Je noteert jouw verkoopactiviteiten en resultaten, en kunt daarvan rapporten maken. Zo houd je controle over je successen en weet je waar er ruimte is voor verbetering.

Salaris

Bij een groeiende carrière hoort natuurlijk ook een groeiend salaris. Hieronder vind je een tabel met het gemiddelde salaris van een commercieel medewerker op basis van het aantal jaren werkervaring:

Jaren ervaringGemiddeld Salaris (per jaar)
0-2 jaar€ 25.000 – € 30.000
2-5 jaar€ 30.000 – € 35.000
5-10 jaar€ 35.000 – € 45.000
10+ jaar€ 45.000 – € 60.000

*Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat het salaris kan variëren op basis van je locatie, de bedrijfssector en je individuele prestaties.

Bekijk vacatures

 

 

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen