Dankzij Adecco ging ik een jaar naar Noorwegen

06 september 2022
Meer dan werk

“Sinds januari 2011 werk ik bij Adecco en vanaf dag 1 heb ik gemerkt dat alles bespreekbaar is.”

Kim van der Lee, Service Consultant Adecco Alkmaar.

Dromen van het buitenland

Met een op zich turbulente start op de vestiging in Heerhugowaard, werd mij snel gevraagd of ik tijdelijk wilde bij springen op de vestiging in Den Helder. Een beslissing die minder tijdelijk was dan aanvankelijk gedacht, maar waar ik absoluut geen spijt van heb gehad.

Na vijf mooie jaren in Den Helder werd de ‘start’ van de transitie ingezet zonder dat het zo werd benoemd. Hiermee werden kansen gecreëerd voor de toekomst. En een toekomst begint vaak in grote steden, zo ook in Amsterdam. Mijn manager ging over naar Amsterdam en vroeg of ik ook mee wilde. In theorie maakte de afstand voor Den Helder of Amsterdam niet uit en het werk was hetzelfde, dus deze stap gemaakt. In de praktijk bleek dit toch anders uit te pakken. Ik begon te twijfelen aan mijn verdere loopbaan bij Adecco.

Mijn man had altijd ambities om te vertrekken naar het buitenland. Iets wat ik steeds tegen had gehouden, want ik vond het spannend om mijn leven hier “op te geven”. Maar nu ik was gaan twijfelen over mijn werk, heb ik het volgende voorgesteld: ‘Wat als we nu een jaar weg gaan, naar Noorwegen. Dan neem ik een jaar onbetaald verlof, verhuren we ons huis en gaan we kijken hoe het loopt daar. Als het echt goed bevalt, dan blijven we daar en anders gaan we terug.’

Met deze voorwaarde hebben wij een plan opgesteld en ben ik deze gaan bespreken met Adecco. En wat ben ik blij dat Adecco mij deze kans heeft geboden! Het jaar in Noorwegen heeft mij en mijn gezin zoveel gebracht. Deze ervaring had ik niet willen missen in mijn leven. Uiteindelijk hebben wij de keuze gemaakt om toch terug te verhuizen naar Nederland. Waar wij nu overigens een oude boerderij hebben gekocht om helemaal op te knappen.

 

Terug naar huis en Adecco

Door mijn onbetaalde verlof kon ik na 1 jaar terugkomen bij Adecco. Dit keer op de vestiging in Alkmaar. Zowel voor werk als privé de beste plek voor mij.

Ik ben weer terug op een plek waar ik mij thuis voel en waar ik in een team werk alsof ik nooit ben weggeweest (terwijl ik hier nog nooit echt gewerkt heb). Ik ben Adecco zo dankbaar dat zij mij de kans hebben geboden om een jaar met onbetaald verlof te gaan en ook om mij daarna een plek te kunnen bieden op Adecco Alkmaar. Dit maakt Adecco voor mij een great place to work!

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen