Een kijkje in de wereld van voetbal met Man of the Match Crista

Meer dan werk

In de partnership tussen Adecco en de KNVB vervult Adecco de rol van matchmaker. Dat betekent dat het uitzendbureau zich bezighoudt met het werven en selecteren van kandidaten voor Top Stages en Top Jobs bij bedrijven die actief zijn in de voetbalwereld. Met de campagne Man of the Match geven we een kijkje in de keuken en neemt Crista je al bloggend en vloggend mee naar bedrijven in de voetbalwereld.

Man of the Match Crista

Voor deze unieke samenwerking had Adecco de mooie taak om op zoek te gaan naar de Man of the Match. Met haar papieren bleek Crista de juiste persoon op de juiste plek. Zo zorgt ze er als online expert bij Adecco voor dat kandidaten de baan vinden die bij hun past en heeft ze naast oog voor talent een passie voor voetbal. Ook sluit de keuze voor een vrouw naadloos aan bij het streven van de voetbalbond naar diversiteit en transparantie. Perfecte match dus!

In haar rol als Man of the Match gaat Crista continu op zoek naar de beste kandidaten voor banen en stages. Tijdens haar zoektocht laat Crista zien hoe het is om te werken bij de KNVB, profclubs en partners. Na drie maanden in dienst wilden wij graag weten hoe het met haar gaat. Tussen haar werkzaamheden door geeft zij ons een kijkje in haar werk, dat eigenlijk ook gewoon een hobby is.

 

Wat een gekkenhuis was het de afgelopen twee maanden. Van foto- en videsohoots, tot trainingen volgen, vloggen, Nederland door crossen en heel veel nieuwe mensen ontmoeten. Ik geniet er met volle teugen van en neem je dan ook graag mee in mijn wereld als ‘Man of the Match’.

Een dag als Man of the Match

Man of the Match zijn doe je het natuurlijk niet alleen. Samen met een team collega’s van Adecco en de KNVB zorgen we er samen voor dat ik mijn verantwoordelijkheden als Man of the Match goed kan uitvoeren. Zo maakt de KNVB het voor elke vlog mogelijk dat ik op locatie kan vloggen -. Vorige week nog sprak ik stagiair Wilco bij PSV tijdens de wedstrijd Almere City FC – Jong PSV. Vervolgens is het aan mij de taak om in beeld te brengen wat de stagiair precies doet. Op die manier krijgen studenten een goede inkijk in de stage te geven. Beeld zegt namelijk meer dan 1.000 woorden.

Als de tijd het toelaat plan ik één editdag in per week. Het kost me gemiddeld twee uur om een vlog te editen. Daarna bereid ik een Facebook- én Instagramversie voor. Doordat het bewerken van de video’s een hoop gepriegel is en ik behoorlijk perfectionistisch ben, ben ik per vlog al snel een halve dag zoet. Maar gelukkig word ik er steeds handiger in en ik vind het leuk om te doen.

Lunch voor de Oranjeleeuwinnen

Als Man of the Match maak je van alles mee. Zo ken ik de KNVB campus inmiddels op mijn duimpje, heb ik het Philips stadion van binnen en buiten gezien en heb ik de oprichter van het fantastische bedrijf SciSports ontmoet. Naast dat mijn werk als Man of the Match heel gaaf is, levert het mij veel nieuwe connecties en kennis op. Voor het onderdeel ‘Zo werkt dat’ mag ik namelijk ook meewerken. Volgende week help ik de kok van de KNVB om een lunch te maken voor de Oranje Leeuwinnen en ik volg Hanna, de legacy manager, in de aanloop naar EURO2020.

Invullen van Topstages

Met Man of the Match geeft Adecco een kijkje in de wereld van het betaald voetbal. Maar ook om het invullen van Topstages. De eerste sollicitatieperiode is nu gesloten en de selectie is in volle gang. Als Man of the Match ben ik daar nauw bij betrokken en krijg ik de kans om op HR-vlak veel te leren. Bepalen of een kandidaat geschikt is voor de stage, is best lastig. Want op een papiertje kan je iemand helemaal niet leren kennen. Dus welke criteria zijn dat het belangrijkst? Studie, motivatie of persoonlijkheid? Of allemaal? Gelukkig sta ik er niet alleen voor, maar word ik geholpen door de tóprecruiters van Adecco.

Ik werkte al bij Adecco voordat ik Man of the Match werd. Binnen deze rol biedt Adecco mij vele mogelijkheden en daarom heb ik deze mooie kans met beide handen aangegrepen. Ik wil me graag blijven ontwikkelen en dat doe ik op dit moment volop terwijl ik twee banen combineer. Dankzij de flexibiliteit die mij wordt geboden, lukt dat gelukkig goed.

Ben jij ook happy in je baan? Of toch op zoek naar iets waar je nóg blijer van wordt? Je mag altijd een kijkje nemen op adecco.nl of adecco.nl/manofthematch. Wie niet waagt, wie niet wint.

Crista – Man of the Match

Crista van der Steege
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?