Een nieuwe loopbaan na corona: ja of nee?

Op zoek naar werk

Het afgelopen anderhalf jaar heeft alles flink op zijn kop gezet: de gezondheid van veel mensen, ons persoonlijke leven, de situatie op ons werk en op de school van onze kinderen, én voor veel bedrijven. Er zijn werkgevers die hun deuren tijdelijk of voor altijd moesten sluiten, veel mensen zijn een tijdje werkloos geweest en sommigen zijn hun baan helemaal kwijt. Misschien is de toekomst van jouw baan nog steeds onzeker. Dan wordt het tijd om hier eens bij stil te staan en je af te vragen wat er allemaal mogelijk is.

Een andere loopbaan

Waarom zou je je loopbaan een andere wending geven? Misschien ben je uitgekeken op je huidige baan, of heb je nu pas je ware roeping ontdekt. Of duwen externe factoren je in een andere richting. Door de coronacrisis hebben het toerisme, de evenementensector en de horeca het moeilijk. Aan de andere kant barst de e-commerce uit zijn voegen en heeft de zorg handen te kort. Misschien werk jij in een één van die sectoren waar klappen zijn gevallen en wil je graag je toekomst veilig stellen?

Kijk verder

Veranderen is spannend en maakt je misschien wat onzeker. Maar kijk eens goed naar je eigen sterktes. In je huidige of vorige baan heb je vast vaardigheden geleerd die ook van pas kunnen komen in een andere baan, of zelfs in een compleet andere sector. Ervaring die je hebt opgedaan in de horeca, komt bijvoorbeeld ook van pas in de retail. Staar je dus niet blind op één sector en kijk verder. Hou alle opties open. Als je dat doet, liggen er meer kansen voor het grijpen dan je misschien op het eerste gezicht denkt!

Je kunt niet zomaar in elke sector terecht. Voor technische beroepen heb je bijvoorbeeld vaak een speciale opleiding nodig. Maak voor jezelf een afweging: wil je er helemaal voor gaan, een opleiding volgen en een hele andere weg inslaan, blijf je voorlopig in de sector waarin je nu werkt, of liggen er misschien kansen in een aanverwante sector?

Adecco helpt

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan helpt Adecco je graag! We hebben tal van vacatures in heel wat verschillende sectoren. En lees ook eens onze blogs Ontdek waarom werken bij een klantenservice zo leuk is of Top 10 vaardigheden die je nodig hebt in de logistiek. Of kom gerust langs op een van onze vestigingen, dan bespreken we de mogelijkheden met jou.

Mirjam Stoffels
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen