Je kennis bijspijkeren online? Dat doe je zo!

Beter in je werk

Waar je vroeger je kennis bijspijkerde in de schoolbanken kun je dat nu ook makkelijk online doen! Online leren kan op zoveel verschillende manieren en via verschillende tools. Maar het fijnste voordeel is wel dat je dit kunt doen op een moment dat het jou uitkomt en op een door jou gekozen locatie, op de bank thuis, onderweg of bijvoorbeeld op werk.
We hebben de populairste online manieren voor je op een rijtje gezet:

YouTube tutorials

Kinderen kijken steeds meer video’s op YouTube om te leren. Waarom zouden we dit zelf ook niet doen? Want alles wat je tegenwoordig wilt weten of leren, is terug te vinden op YouTube. Van uitleg hoe je een PowerPoint presentatie maakt tot het bewerken van video’s. Maar ook vreemde talen leren of zelfs piano spelen is mogelijk. Uit onderzoek is gebleken dat beeld langer blijft hangen dan het lezen van de theorie. En nog een voordeel: je kunt het zo vaak terugkijken als je wilt.

Online trainingen (via je werkgever)

Je ziet steeds vaker dat werkgevers online trainingen aanbieden via een Academy. Denk hierbij aan leren presenteren, schrijven, strategisch nadenken en meer. Of wat denk je van leren hoe je goed samenwerkt in een team? Allemaal te volgen via een online training. Maar ook alles op het gebied van (arbeids)recht, denk bijvoorbeeld aan alles over de Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) of een cursus BHV. Heel handig, te volgen wanneer jij wilt!

Apps

Leren via apps! Apps zijn een handige manier om bijvoorbeeld een nieuwe taal te leren. Interactief en snel vorderingen maken, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Daarnaast zijn ze vaak gratis. Vergeet ook niet Google translate, dan heb je altijd een vertaler bij de hand! Inspreken in het Nederlands, en vertalen in de taal die je maar wilt. Niet alleen handig om te leren, maar ook direct toe te passen tijdens je werk als het nodig is.

Nog niet overtuigd om online te leren? Of vind je het nog spannend? Weet dat de meeste online cursussen zijn opgedeeld in een aantal modules. Deze modules kun je per keer volgen. En begin met een onderwerp wat je echt aanspreekt, dit hoeft niets met je werk te maken hebben. Je zult zien hoe leuk en handig het is!

Werk je bij of voor Adecco? Dan heb jij via de Adecco Academy toegang tot meer dan 150 online trainingen om jezelf te blijven ontwikkelen: Van PowerPoint trucs tot een wizard in Excel worden, van VAPRO voor operators tot je typevaardigheid bijhouden, het is allemaal mogelijk in de Adecco Academy. Bekijk hier het aanbod.

 

Vond je dit artikel interessant? Kijk ook eens op adecco.nl voor de vacatures die wij te bieden hebben. Heb je liever persoonlijk contact? Onze consultants helpen je graag met loopbaanadvies en staan voor je klaar als je vragen hebt over een van onze vacatures. Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt!

Marjolein Hendriks
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?