Kom uit je herfstdip!

Meer dan werk

Vijf tips om je happy te voelen

Na een heerlijke zomer valt het soms zwaar als de herfst eraan komt. De dagen worden grijzer, natter, kouder en donkerder. Handschoenen, sjaals en dikke jassen worden tevoorschijn gehaald. Even omschakelen dus. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het najaar niet in een dipje beland?

1. Vitamine D van Daglicht

Je lijf reageert op daglicht, zodra je buitenkomt neem je vitamine D op. Deze vitamine zorgt er onder andere voor dat je je energiek en vrolijker voelt. In de herfst zijn de dagen soms zo donker en komen we zo weinig buiten dat we te weinig vitamine D op kunnen nemen. Ga daarom zo veel mogelijk naar buiten, bijvoorbeeld in je pauze. Of slik extra vitamine D in de herfst en winter om je goed te blijven voelen.

2. Bewegen

Je hebt er vast niet altijd zin in als je na een dag werken in het donker thuiskomt, maar bewegen is erg belangrijk, ook in het najaar. Door in beweging te blijven, voel je je energiek. Ook slaap je beter als je voldoende beweegt en rust je lijf dus uiteindelijk beter. Geen zin in de sportschool? Neem dan de fiets naar werk, of ga een half uurtje stevig wandelen na het avondeten.

3. Ga op tijd naar bed

Kruip lekker op tijd onder je dikke deken als de dagen koud en guur worden. Ga voordat je naar bed gaat even uitgebreid douchen of in bad. Terwijl je schoon en fris in bed gaat liggen, hoor je de wind en regen om je huis. Heerlijk toch om bij in slaap te vallen? Een nacht van 7 tot 8 uur is wat volwassenen gemiddeld nodig hebben, maar in de donkere maanden kun je daar best wat uurtjes aan vast plakken.

4. Eet gezond

In het najaar en winter ben je vatbaarder voor verkoudheid en griep, je zal dus merken dat je vaker met een snotneus rondloopt. Naast voldoende slaap is het daarom heel belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet deze maanden. Probeer zoveel mogelijk verse groente en fruit binnen te krijgen zodat je jezelf een vitamine boost geeft.

5. Plan leuke dingen!

Ben je er echt even helemaal klaar mee en lijkt de lente verder weg dan ooit? Ga dan niet thuis zitten sippen, maar plan wat leuks. Ga een dagje naar de sauna of houd een karttoernooi met je vrienden, ga lekker uit eten, shoppen of bezoek een dierentuin. Je zal zien dat je ervan opknapt en voor je het weet worden de dagen weer langer!

Deze blog is onderdeel van adecco.nl.

Marloes Grimbergen
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?