Met deze vijf tips kom jij Blue Monday door

21 januari 2022
Meer dan werk

Het is weer zover, ‘Blue Monday‘ is de naam.Maandag 20 januari is officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Tenminste, dat is ooit berekend door een psycholoog. De goede voornemens lukken niet, het is koud en een groot gebrek aan de gezelligheid van de feestdagen is ook niet behulpzaam. Maar met deze vijf tips kom jij Blue Monday wel door!

1. Maak een lijstje met positieve dingen

Wat heb jij de afgelopen dagen gedaan waar je trots op bent? Heb je eindelijk dat muurtje in je huis geverfd of kreeg je een mooi compliment van de baas? Schrijf het op! Maak een lijstje met alle dingen waar je trots op bent. Je zult zien dat het helemaal nog niet zo slecht gaat met je goede voornemens.

Heb je wel eens bedacht dat een kleine verandering ook oké is? Misschien heb je niet de zoveel opzij gezet die je wilde, maar was het wel een paar euro meer dan je voorheen deed. Elke kleine stap is er eentje in de goede richting. Bedenk welke kleine, positieve stapjes jij hebt gemaakt en wees er trots op.

2. Neem taart mee naar je werk

Goed, misschien niet de meest bevorderlijke als ‘gezond leven’ op je goede voornemens-lijstje staat, maar van een lekkere traktatie mee naar je werk nemen, wordt iedereen blij. Het is feestelijk én je hebt een leuk momentje tijdens de koffiepauze.

Plus: van iemand anders blij maken word je zelf ook blij, toch? Probeer dat door te trekken in alles wat je doet. Hou de deur open voor een ander, geef zomaar voorrang of glimlach naar een wildvreemde. Je zult zien dat je een leukere maandag hebt dan elke andere!

3. Bereid je voor in het weekend

Een goede voorbereiding is het halve werk. Waarom je dan in het weekend niet voorbereiden op een goeie maandag? Twee dingen die wonderen doen zijn lekker actief zijn en zorgen voor genoeg daglicht. Sluit je dus niet op met een film zondagmiddag, maar waai lekker uit op het strand of wandel met de hond door het bos.

Zeker als je lekker op pad gaat met iemand van wie je houdt. Dat hoeft niet persé je geliefde te zijn, je kunt je beste vriend of vriendin ook gerust mee op sleeptouw nemen. Extra leuk als je elkaar al even niet hebt gezien.

4. Maak leuke plannen

Wat is er nou leuker gaan dan op vakantie gaan, een dagje ontspannen of een pretpark bezoeken? Bijna niks, behalve de plannen maken! Voorpret zorgt voor een positief gevoel. Er is dus geen enkele reden om de plannen voor je zomervakantie uit te stellen. Positieve bijkomstigheid: er zijn ook nog eens een hoop kortingen rondom Blue Monday.

Doe je liever iets op korte termijn? Boek voor jezelf een lekkere sessie onder de zonnebank of trommel je vrienden op voor een potje bowlen op de avond van Blue Monday. Heb je de voorpret én een leuke avond voor de boeg.

5. Weet waarvoor je het doet

Wat is de reden dat jij elke ochtend netjes opstaat en naar je werk gaat? Is het omdat je plezier hebt in je werk, of juist zodat je buiten werk leuke dingen kunt doen? Bedenk waar jij het voor doet en je zult zien dat het ineens een stuk makkelijker gaat.

Weet je waar je het voor doet en ga je nog steeds met extreem veel tegenzin naar je werk? Misschien is het tijd voor wat anders! Bij Adecco helpen we je graag om de ideale baan te vinden. Check onze vacatures en onze recruiters gaan met je aan de slag om jouw droombaan te vinden. Waar je het ook voor doet.

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen