Zo maak je jezelf zichtbaar via LinkedIn

24 mei 2019
Op zoek naar werk

Sinds mei 2003 is LinkedIn een onmisbare, sociale netwerktool voor professionals en werkzoekenden. Op dit moment zijn er meer dan 450 miljoen gebruikers verspreid over 200 landen. Heb jij al een LinkedIn profiel?

Waar gebruik je LinkedIn voor? In eerste instantie denk je misschien aan zoeken naar een nieuwe baan. Het platform is tenslotte een digitaal curriculum vitae. Maar, LinkedIn dient meer doelen. Heb je al eens overwogen om anderen vragen te stellen over jouw vakgebied? Misschien heb je zelf handige tips die je wilt delen met anderen. Jouw kennis kan anderen inspireren of helpen in hun dagelijkse praktijk. Mocht je evenementen willen promoten dan kan het platform dit ook. Oftewel, naast het bijhouden en eventueel uitbreiden van je eigen netwerk, kan je de ontwikkelingen in je vakgebied bijhouden. En zie je de meerwaarde van personal branding, dan kan je een actieve rol vervullen.

Personal branding: Hoe gaat dat in z’n werk?

Om jezelf goed zichtbaar te maken op LinkedIn, is het handig om de volgende tips toe te passen:

  • Zorg altijd voor een goede foto. Dus geen vakantiefoto of een gezellige foto met andere personen erop.
  • Hanteer een duidelijke opbouw in je samenvatting en schrijf in de ik-vorm
  • Vermeld hoe anderen jou kunnen bereiken
  • Focus in zowel je samenvatting als de skills op waar je goed in bent zodat mensen een duidelijk beeld krijgen van je expertise
  • En als laatste: bedenk je tot wie je je richt. Wie is jouw doelgroep of (potentiële) klant?

Als je profiel helemaal op orde is, plaats dan een interessante update. Onthoud dat een update met een foto beter bekeken wordt dan eentje zonder foto. Nog beter is om een korte video te plaatsen. Probeer maar eens, en ontdek hoe leuk en nuttig LinkedIn kan zijn. In de volgende blog meer tips die je kunt gebruiken om optimaal te gebruik te maken van LinkedIn.

Wil je meer informatie over hoe je een cv maakt dat opvalt? Bekijk onze cv tips voor een goede layout.

Marjolein Hendriks
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen