Reizen naar het buitenland tijdens de coronacrisis

Beter in je werk

De zomerperiode is begonnen en dat betekent dat velen van jullie de komende tijd gaan genieten van een welverdiende vakantie. Toch is deze zomer anders dan andere jaren vanwege corona. Want hoewel het virus in Nederland onder controle lijkt, is dat niet overal zo. Sterker nog, wereldwijd was het aantal besmettingen niet eerder zo groot als nu.

Reisadvies

Ga je met vakantie, dan willen we je wijzen op de website nederlandwereldwijd.nl voor de actuele informatie over corona per land. Vermijd landen met reisadvies rood of oranje. Wil je toch naar een van deze landen reizen, bespreek dit dan op je werk.

Ga je op vakantie naar een land waar code geel geldt, houd er dan rekening mee dat een land snel van kleurcode kan veranderen. Houd daarom de bovenstaande site goed in de gaten, of download de app van Buitenlandse Zaken. Zo blijf je ook tijdens je vakantie op de hoogte.

Eigen risico & financiële gevolgen

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het risico dat hij of zij loopt door te reizen naar landen met een oranje of rood reisadvies. Maar bedenk goed dat je niet alleen een gezondheidsrisico loopt, je loopt namelijk ook een financieel risico. Een financieel risico ontstaat op het moment dat jij niet terug kunt naar Nederland (bijvoorbeeld omdat grenzen of luchthavens sluiten) en jij niet meer aan het werk kunt. Ook kan het zo zijn dat je verplicht in quarantaine moet omdat je in een risicogebied bent geweest. De financiële gevolgen in zo’n situatie zijn dan in veel gevallen voor jou. Je ontvangt dan bijvoorbeeld geen salaris voor de niet gewerkte uren en / of moet je (onbetaald) verlof opnemen voor de dagen die je niet kunt werken. Bedenk dus goed of je dit risico wil en kunt nemen.

Ondanks alles wensen we je een heerlijke zomer toe!

 

Vond je dit artikel interessant? Kijk ook eens op adecco.nl voor de vacatures die wij te bieden hebben. Heb je liever persoonlijk contact? Onze consultants helpen je graag met loopbaanadvies en staan voor je klaar als je vragen hebt over een van onze vacatures. Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt!

Marloes Grimbergen
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?