"Ik doe het voor mijn familie."

Roel
Allround magazijnmedewerker

In augustus 2017 raakte Roel alles kwijt. Zijn baan, zijn woning en scheidde hij van zijn vrouw. Op de dag dat hij hoorde dat er geen plek meer was voor hem op zijn werk, pakte Roel zijn spullen en ging hij weer bij zijn ouders wonen. Van een uitkering kon en wilde Roel niet leven en dus ging hij op zoek naar nieuw werk. Al snel kwam hij bij Adecco terecht en binnen een week kon hij aan de slag in een magazijn van een grote non-food distributeur.

"Hier kan ik van alles doen. De ene dag rijd ik op een heftruck en de andere dag kan ik orders picken."

“Hier kan ik van alles doen. Ons magazijn is gigantisch, het is een wirwar van heftrucks en hoogwerkers, ongelooflijk als je die allemaal door elkaar heen ziet rijden! In het magazijn ben ikzelf multi-flexibel inzetbaar. De ene dag rijd ik op een heftruck en de andere dag kan ik orders picken.”

“Ik heb het erg naar mijn zin. Mijn werk is veelzijdig en met mijn collega’s heb ik veel lol. We praten over álles met elkaar en we liggen vaak met zijn allen in een deuk. Dat je met plezier samen de kar trekt, dat je met elkaar het wij-gevoel hebt én dat je elkaar laat lachen, daar doe ik het voor.”

Roel woont nog steeds bij zijn ouders, omdat hij langzaam weer aan het opbouwen is. Hij werkt hard om weer een eigen plek te krijgen, een eigen woning waar hij zijn zoons kan ontvangen. Want ondanks dat die volwassen zijn, hebben zij hem ook nog steeds nodig. “Ik woon nog op mijn oude kamer. Ik heb het bij mijn ouders echt niet slecht, maar het is niet ideaal. Uiteindelijk wil ik weer een woning voor mezelf, waar ik kan thuis zijn met mijn zoons. Maar ik bekijk het positief; ik heb het misschien niet perfect, maar er zijn altijd mensen die het erger hebben. En ik heb mijn familie. Daar doe ik het voor.”

Meer verhalen

Waar doe jij het voor?