Via Adecco naar de Winterspelen: Elvira's avontuur in PyeongChang!

28 februari 2024  |  Leestijd: 5 minuten
Crew TeamNL Huis

Elvira is 11 jaar werkzaam geweest bij Adecco. In februari 2018 reisde ze af naar PyeongChang, Zuid-Koreaom de Olympische Winterspelen van dichtbij mee te maken. Samen met een collega ondersteunde ze 2,5 week lang de vrijwilligerscrew vanuit Adecco. De crew bestond uit 70 enthousiaste leden! Dit jaar is Adecco opnieuw HR Supporter en daarom stelden wij Elvira een aantal vragen over haar avontuur.

Welke rol heb je vervuld In PyeongChang?

“De rol om de volledige groep crewleden te begeleiden voelde als een soort moederrol. Je deelt tijdens zo’n avontuur zoveel bijzondere momenten met elkaar. De planning van crewleden was van tevoren volledig gemaakt en ik zorgde ervoor dat de roosters tijdig uitgedeeld werden aan de crewleden. Het was een veelzijdige en uitdagende rol. Wanneer er content gecreëerd moest worden, zorgde ik ervoor dat er crewleden beschikbaar waren om dit met elkaar op te pakken. Zelfs het vieren van verjaardagen van crewleden behoorde tot mijn takenpakket!”

Hoe vond je de sfeer in de groep?

De sfeer binnen de groep was bijzonder fijn. Na afloop van het avontuur viel ik echt in een soort zwart gat. Het is niet te beschrijven hoe gaaf het is om samen met de hele crew naar zo’n ervaring toe te leven, te reizen naar Zuid-Korea en hoe je tijdens die periode daadwerkelijk goed op elkaar ingespeeld raakt. Tijdens selectiedagen en crewdagen leer je elkaar al kennen, wat ontzettend waardevol is voordat je samen op reis gaat.”

Wat heb je geleerd van deze ervaring?

“Ik heb geleerd om kansen niet zomaar te laten liggen. Soms komt er een kans op je pad die je om verschillende redenen laat schieten. Mijn advies is om dat niet te doen! Het was zo’n geweldige ervaring, die ik nog steeds vermeld op mijn cv of tijdens sollicitatiegesprekken. Het was echt de kers op de taart van mijn loopbaan bij Adecco. Ja, ik zou het zeker opnieuw doen. Ik ben er nog steeds erg trots op!”

Wat is jouw favoriete sport tijdens de Olympische Spelen?

“Ik ben dol op schaatsen, want ik heb er zelf ook op gezeten. Mijn ouders hadden stille hoop dat ik ooit mee zou doen aan de Olympische Spelen. In PyeongChang bezocht ik wedstrijden, waaronder een schaatswedstrijd waar Esmee Visser goud won. Er waren grote schaatsnamen aanwezig, zoals Sven Kramer en Ireen Wust. Wust werd hier de meest succesvolle Nederlandse olympiër ooit! Als je affiniteit met sport hebt, maakt dit de ervaring extra tof.”

Hoe was de sfeer in het huis?

“In het huis leef je heel intens samen met de sporters en alle crewleden. Elke dag stond er een grote televisie aan om alle wedstrijden te volgen. Ook kwamen er regelmatig bekende Nederlanders langs voor optredens, zelfs de Koning! Maar de allerlaatste avond in het Holland Heineken House was echt geweldig, toen waren ook alle sporters klaar met presteren!”

Wat is jou het meest bijgebleven van dit avontuur?

“De huldigingen in het huis, waar je een pad vrijmaakt voor onze TeamNL sporters die met een schaal komen aanrennen, waren echt kippenvelmomenten met tranen in je ogen. Om dit in het echt meemaken is heel anders dan het op televisie zien!”

Hoe omschrijf je dit avontuur in 1 zin?

“Ontzettend gaaf internationaal avontuur met allemaal hetzelfde doel: Goud!”

 

Adecco is dit jaar dé HR-supporter van het TeamNL Huis!

Ga jij dit jaar een onvergetelijk avontuur aan als crewlid voor het TeamNL Huis in Parijs? Aanmelden doe je hier!

Laura Ruijsch
Talent Attraction Specialist
Delen

Gerelateerde artikelen