Wat verdient een commercieel medewerker?

02 augustus 2023  |  Leestijd: 3 minuten
Meer dan werk

Je hebt de perfecte baan gevonden, maar wat ga je eigenlijk verdienen? Als commercieel medewerker wordt je salaris bepaald door je inzet en prestaties. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals werkervaring, bedrijfssector, locatie en individuele prestaties.

Werkervaring

Het salaris van een commercieel medewerker wordt, net als bij veel andere functies, vaak beïnvloed door het aantal jaren werkervaring. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je een hoger salaris verwachten.

Bedrijfssector

Het type bedrijf waarvoor je werkt speelt ook een belangrijke rol. Commercieel medewerkers die bijvoorbeeld in de technologie- of farmaceutische sector werken, hebben wellicht een hoger salaris dan medewerkers in kleinere bedrijven.

Locatie

De locatie van je werk kan ook invloed hebben op je salaris. In stedelijke gebieden met hogere kosten van levensonderhoud is het gebruikelijk dat salarissen hoger liggen.

Individuele prestaties

Jouw prestaties en verkoopresultaten spelen een cruciale rol in het bepalen van bonussen en commissies. Commercieel medewerkers die uitblinken in hun werk worden vaak extra beloond.

Salaris

Bij een groeiende carrière hoort natuurlijk ook een groeiend salaris. Hieronder vind je een tabel met het gemiddelde salaris van een commercieel medewerker op basis van het aantal jaren werkervaring:

Jaren ervaringGemiddeld Salaris (per jaar)
0-2 jaar€ 25.000 – € 30.000
2-5 jaar€ 30.000 – € 35.000
5-10 jaar€ 35.000 – € 45.000
10+ jaar€ 45.000 – € 60.000

*Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat het salaris kan variëren op basis van je locatie, de bedrijfssector en je individuele prestaties.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan op de onderstaande button!

Bekijk vacatures

 

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen