Werken als Consultant Werving & Selectie bij Adecco

03 juli 2021
Op zoek naar werk

Ik ben 32 jaar, ik heb een zoon van 10, een dochter van 5 maanden en een leuke vriendin. Ik woon in Amsterdam. Vroeger was ik een fanatieke voetballer, maar daar heb ik nu geen tijd meer voor vanwege mijn gezin en mijn werk als Consultant Werving & Selectie bij Adecco.

Hoe ben je bij Adecco gekomen?

Ik was hbo MER student en kwam op mijn zoektocht naar een stageplaats toevallig Adecco tegen. Ik had nooit gedacht aan een functie in de arbeidsbemiddeling. Na mijn stage ben ik blijven plakken voor vakantiewerk en daarna ben ik voor vast gebleven. Mijn laatste studiejaar heb ik gecombineerd met mijn werk bij Adecco. Na 3 leuke jaren Purmerend solliciteerde ik op de vacature Consultant Werving & Selectie Amsterdam en werd aangenomen.

Wat trekt je aan in de functie W&S?

Ik ben bemiddelaar en tussenpersoon. Mijn kandidaten gaan in dienst bij de klant en ik ga weer door naar de volgende bemiddeling. Zeer weinig administratie en dat bevalt mij prima. Het voelt als een eigen onderneminkje, ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen resultaten en omzet. Ik ben onderdeel van de W&S communitiy en dat vind ik nog leuker dan ik had verwacht. Een keer per maand zijn we samen voor een beldag om kandidaten actief aan te bieden. We wisselen tips en tricks uit, we helpen elkaar door te overleggen en door te luisteren hoe de anderen het doen. Ik heb daarvan geleerd dat veel verschillende aanpakken succesvol kunnen zijn. In Zuid-Nederland is de aanpak bijvoorbeeld gemoedelijker en anders dan in Amsterdam, waar de mensen veel directer zijn. Het leuke van samen bellen is successen delen, geïnspireerd raken en helpen als het even tegen zit.

Het leukste in je werk?

Ik ben heel resultaatgericht. Ik krijg een kick van een gelukte match tussen mijn kandidaat en een bedrijf. Ik werk vanuit de kandidaat en bied hem of haar actief aan. Ik zorg ervoor dat ik alles van mijn kandidaat weet, ik bereid het goed voor. De bedrijven zoek ik zelf en als ik een match zie dan ik bied mijn kandidaat aan. Als mijn kandidaat op gesprek mag bij zo’n bedrijf, dan is dat echt kicken!

Hoe kom je aan kandidaten?

Ik ben voortdurend op zoek naar goede kandidaten en ik vind ze via heel diverse bronnen zoals jobboards voor (latent) werkzoekenden en mijn eigen netwerk. Mijn collega’s weten wat ik zoek omdat ik dat deel met hen en zij sturen regelmatig goede kandidaten naar mij door.

Wat vind je leuk aan Adecco?

In combinatie met de 360 graden rol in de W&S functie: ik heb veel eigen verantwoordelijkheid. Het voelt als een eigen onderneming maar met steun van het bedrijf. Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling gaat snel, zowel door mijn collega’s en mijn manager als door de opleidingen die ik kan volgen. Ik krijg de middelen in handen om mijn eigen carrière in te richten.

Marjolein Hendriks
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen