Werken als Young Talent Scout bij Adecco

Op zoek naar werk

Over Sylvia

Ik ben Sylvia, 26 jaar en derdejaars student Human Resource Management op Fontys in Eindhoven. Ik woon samen met Lesley (mijn vriend) en Barrie (ons konijn) in een heel mooi appartement in het centrum van Roermond. Ik hou van lezen, lekker eten en yoga.

Van vorig jaar september tot februari dit jaar heb ik stage gelopen bij the Adecco Group Nederland op het hoofdkantoor in Zaltbommel op de afdeling Young Talent Scouting. Tijdens mijn stageperiode was ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle stagiairs binnen de organisatie. Een leuke stage met veel afwisseling.

Mijn stage als Young Talent Scout

Als stagiaire Young Talent Scout was ik onder andere verantwoordelijk voor het onboarden van nieuwe stagiairs, het houden van verbazingsgesprekken, het werven van nieuwe stagiairs en het opzetten van het Kick Start event en de Festival Challenge. Tegen het einde van mijn stageperiode bekroop me het gevoel dat ik helemaal nog niet weg wilde bij Adecco. Toen ik daarover met mijn manager in gesprek ging, bleek zij daar op precies dezelfde manier over te denken. Ze gaf aan me niet kwijt te willen, dus ik bleef!

Mijn huidige werk bij Adecco

Onze werkwijze bij Young Talent Scouting is geïnspireerd op Holacracy, waarbij we binnen ons team verschillende rollen vervullen. Nadat mijn stageperiode erop zat, ging mijn vorige rol over naar de nieuwe stagiairs, maar inmiddels waren er hele toffe nieuwe rollen vrijgekomen binnen Young Talent Scouting, namelijk die van ‘Chief Connecting’, ‘Chief Training’ en ‘Protector of Structure’. Die laatste rol is mij op het lijf geschreven. Ik houd van processen, structuren, dingen regelen en ik krijg energie van het bij elkaar brengen van mensen. Het mooie is dat ik daar bij de coördinatie van onze meetings heerlijk mee aan de slag kan!

Na mijn stage

Vanaf september zal mijn leven vooral in het teken staan van afstuderen. Dit ga ik bij IKEA Eindhoven doen. Ik krijg tijdens mijn studie de kans om me breed te oriënteren op het HR werkveld, vandaar mijn keuze om bij een andere organisatie af te studeren. Daarnaast sta ik open voor weer wat nieuws en ben ik benieuwd naar ‘een kijkje in de keuken’ van een andere organisatie. IKEA lijkt mij een tof bedrijf en stiekem hoop ik natuurlijk op tien maanden lang gratis Zweedse balletjes.

Omdat ik vanaf september minder tijd zal hebben voor Adecco heb ik in samenspraak met mijn manager besloten om vanaf dan over te stappen naar Talentscouting. Mijn collega’s bij Talentscouting stonden te springen om ondersteuning bij de coördinatie van de “Meet with Adecco”-events. En laat structuren en processen nu net helemaal mijn ding zijn. Ik vind het zo gaaf dat ik bij Adecco de kans krijg om dit soort te gekke dingen naast mijn studie te doen, op flexibele basis en op mijn eigen manier. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it! 😉

Wil jij mijn baan?

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden en wil jij mijn baan? Goed nieuws, want mijn huidige rollen bij Young Talent Scouting vrijkomen! Neem dan contact met me op via sylvia.hillen@adeccogroup.com of via LinkedIn.

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?