Werken in je onesie? Doe maar niet!

02 november 2020
Beter in je werk

We werken massaal thuis, wat betekent dit voor de manier waarop we ons kleden tijdens ons werk? Uit een poll op Linkedin blijkt dat 40% van de antwoorders thuis niet hetzelfde gekleed gaat als een normale dag op kantoor, 20%  geeft aan van boven “normaal” gekleed te zijn, maar wel kiest voor een gemakkelijke broek, zoals een legging of joggingbroek. Maar liefst 14% zegt zelfs helemaal geen moeite meer te doen en trekt alleen nog een “huispak” aan. Het lijkt natuurlijk heel prettig en comfortabel om in huispak aan het werk te zijn, maar is het ook echt een goed idee om dat te doen?

Het is logisch dat we ons thuis anders gedragen – en dus ook kleden – dan op kantoor. Denk bijvoorbeeld alleen al aan schoenen. Grote kans dat je thuis lekker op je sokken of pantoffels zit te werken, iets wat je op kantoor in principe nooit zou doen. En waarom zou je ook schoenen aantrekken in huis? Niemand die ziet of jij met blote voeten of killer heels aan je bureau zit.

Toch raden we je aan om, zeker als je veel videomeetings hebt, je ’s morgens gedeeltelijk te kleden voor een dag werken. Gedeeltelijk zeggen we, want over het algemeen zien je collega’s, klanten of opdrachtgevers je maar voor een deel en niet helemaal als je videobelt. Zorg er dus voor dat het bovenste deel, wat in beeld verschijnt, representatief is voor jouw baan.

Dit betekent niet dat je thuis in pak achter je computer hoeft te zitten. Ook al ga je normaal gesproken in pak naar kantoor, niemand verwacht van je dat je er thuis ook zo bij zit. Kies dan voor alleen een overhemd of een trui. Maar voel je je prettiger bij dat pak, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je draagt waar je je lekker in voelt en waar je vooral ook prettig in kunt werken. Dus als dat een apen-onesie is, moet je lekker je apen-onesie aantrekken, maar zorg er dan voor dat je de rest van de dag geen videomeetings hebt, of zet je camera niet aan. Want hoe grappig ook, zo’n apenpak is niet professioneel, ook niet als je thuiswerkt.

 

Vond je dit artikel interessant? Kijk ook eens op adecco.nl voor de vacatures die wij te bieden hebben. Heb je liever persoonlijk contact? Onze consultants helpen je graag met loopbaanadvies en staan voor je klaar als je vragen hebt over een van onze vacatures. Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt!

Marloes Grimbergen
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen