Yvonne over haar bijzondere tijd bij Coronacentrum Roermond

28 mei 2020
Meer dan werk

Is dat niet precies wat we allemaal willen in ons werk; het gevoel hebben dat wat je doet betekenis heeft en écht waarde toevoegt. Dat is wat ik leerde, de afgelopen bijzondere weken.

Het is 12 maart 2020. Door het coronavirus werken wij thuis en is ons kantoor dicht. Opeens was het opstaan, laptop aan, kop koffie erbij en de eerste teambespreking via Skype. Het kost echt wel even tijd om hieraan te wennen. Met de camera’s aan zien we elkaar en hebben we toch contact. De gedrevenheid is er gelukkig en we werken goed samen om het beste uit deze periode te halen. Toch voelt het een beetje eenzaam hoor, zo thuis. De berichtgeving in de media belooft ook dat de situatie nog wel even zo blijft en dat voelt machteloos.

Tot opeens die vraag komt: ‘Wil jij aansluiten bij het projectteam van Adecco, dat betrokken is bij de personeelswerving- en planning voor het Coronacentrum in Roermond?’ Het Coronacentrum Roermond is een samenwerking tussen diverse eerstelijns zorgorganisaties in Noord- en Midden Limburg. Het is ingericht om de ziekenhuizen en thuiszorg in de regio te ontlasten. Patiënten met COVID-19 die te ziek zijn om thuis verzorgd te worden, worden hier opgenomen.

"Voor ons hele team was het waardevol om direct te kunnen helpen in deze bijzondere situatie."

Toen die vraag aan mij gesteld werd, gebeurde er iets in mij. De eenzaamheid valt weg en ik voel een enorme betrokkenheid. Het gevoel dat we direct kunnen helpen in deze crisis geldt voor ons gehele nieuwe team in deze bijzondere situatie. We hebben elkaar nog nooit gezien en toch is er een band. En samen vinden we als snel een werkbare structuur in deze nieuwe wereld.

Achteraf denk ik, wat maakte deze periode nu zo bijzonder? Dat waren op de eerste plaats de mensen uit de zorg die zich massaal aanmeldden om te helpen. Hun betrokkenheid en flexibiliteit raakte mij enorm. Daarnaast was het de wetenschap dat wij als team op de achtergrond bijdroegen door ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek werkten. Het is bijzonder dat wij nu samen de ervaringen delen van de afgelopen periode Samen werkten wij aan de ondersteuning van de zorg en het zorgpersoneel en dat alles voelt heel waardevol.

"Het gevoel dat wat je doet betekenis heeft en écht waarde toevoegt, dat is wat mij het meest is bijgebleven"

Vrijdag 8 mei kregen we het bericht dat het Coronacentrum per direct dicht kon. Natuurlijk was het geweldig dat het virus al zo goed onder controle was, maar toch speelde er in mijn achterhoofd iets anders: het stopt, ons team is niet meer nodig… Het was best confronterend wat dit met mij deed. Voelde ik me nu opeens minder belangrijk? Had ik minder toegevoegde waarde? Wat vind ik eigenlijk écht belangrijk?

Het moest even bezinken, maar ik heb iets belangrijks geleerd over mijn werk. Hoe mijn werk mijn leven verrijkt. Diep van binnen weet ik dit wel, want dit was altijd als de reden dat ik bij Adecco werk. Nu is het beeld veel helderder geworden. Ik wil graag dat mensen in hun werk voelen wat ik de afgelopen weken heb ervaren. Ik wil ze helpen aan een baan waarin ze ervaren dat ze waardevol zijn. Van betekenis zijn. Het is moeilijk te beschrijven. Het is iets wat je voelt, tot in je ténen. En dat is wat ik heb ervaren.

"Alle medewerkers die betrokken waren bij het Coronacentrum Roermond, bedankt!"

Waarom werk jij? Natuurlijk werk je om geld te verdienen, maar er is nog zoveel #meerdanwerk. Kijk eens op adecco.nl voor jouw droombaan. Of neem voor loopbaanadvies en vragen over vacatures contact op met onze consultants in een vestiging bij jou in de buurt.

Yvonne Winkelmolen
Service consultant Regio Venlo
Delen
Tags:
corona  |  zorginstelling

Gerelateerde artikelen