5 redenen om deze zomer een vakantiebaan te scoren

01 mei 2023
Op zoek naar werk

Als je denkt aan zomerplannen, denk je misschien niet meteen aan een vakantiebaan. Maar wist je dat een vakantiebaan super veel voordelen heeft? In deze blog zetten we vijf redenen voor je op een rij waarom een vakantiebaan wel eens een slimme move kan zijn!

1. Salaris 💸
Om de kosten van al die leuke vakantieplannen te dekken komt een extra zakcentje goed van pas. Zo spaar je money voor die ene verre reis, alle festivals die je deze zomer wilt bezoeken of de vele terrasjes die je met je vrienden wilt pakken. Het voordeel van een vakantiebaan is dat je zelf kunt bepalen hoeveel je werkt. Zo verdien je geld terwijl je ook genoeg kunt chillen! #workhardplayhard

2. Vakantiewerk staat goed op je cv
Met vakantiewerk verdien je niet alleen extra geld, maar het staat ook super goed op je cv! Door een vakantiebaan te hebben, laat je zien dat je gemotiveerd bent om ervaring op te doen en bereid bent om tijd te investeren. Bovendien kun je tijdens vakantiewerk vaardigheden ontwikkelen die je kunt benoemen bij toekomstige sollicitaties.

3. Je ontmoet nieuwe mensen 🤝
Een vakantiebaan is een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Je werkt samen met verschillende collega’s waardoor je je sociale vaardigheden kunt verbeteren en nieuwe contacten kunt leggen. Wie weet hou je er wel vrienden voor het leven aan over!

4. Zo weet je wat je wel en niet leuk vindt
Met een vakantiebaan kan je ontdekken wat je echt leuk vindt, wat je goed kan en waar je nog aan moet werken. Dit kan super handig zijn bij het kiezen van een studie of toekomstige job!

5. Nieuwe vaardigheden leren
Een vakantiebaan is echt super leerzaam! Je kan bijvoorbeeld leren hoe je klanten het beste kan helpen, hoe je goed communiceert met collega’s en hoe je samenwerkt in een team. Maar dat is nog niet alles! Het is ook een kans om je persoonlijke skills, zoals plannen, problemen oplossen en organiseren, te verbeteren.

David Capatina
Content en Social Media Specialist
Delen

Gerelateerde artikelen