5x de beste podcasts voor zelfontwikkeling

29 november 2023  |  Leestijd: 4 minuten
Beter in je werk

Onderweg in de auto, in de trein of gewoon lekker thuis: podcasts luisteren wordt steeds populairder in Nederland. In vier jaar tijd is het percentage Nederlanders dat naar podcasts luistert gestegen van 25 procent naar 49 procent, bijna een verdubbeling, wat overeenkomt met ongeveer 6,9 miljoen Nederlanders. Deze podcasts gaan over diverse onderwerpen, denk aan lifestyle, storytelling of persoonlijke groei. In dit artikel zetten we vijf inspirerende podcasts op een rij die kunnen bijdragen aan jouw zelfontwikkeling.

1. Eindbazen

In de podcast ‘Eindbazen’ praten Michel Vos en Wiggert Meerman met bijzondere mensen, ook wel eindbazen genoemd, die opmerkelijke prestaties of bijdragen hebben geleverd, bijvoorbeeld op het gebied van technologie, sport, cultuur of wetenschap. De bedenkers willen met deze podcast de kennis, ervaring en levenswijsheid van inspirerende denkers en doeners delen, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen.

Luister naar Eindbazen op Spotify of Apple Podcast

2. Omdenken

Berthold Gunster, de bedenker van ‘Omdenken’, voert wekelijks gesprekken met gasten over diverse uitdagingen, waaronder faalangst, keuzestress, ontslag en nog veel meer. Samen met zijn gast onderzoekt Berthold of het probleem opgelost kan worden en of er zelfs omgedacht kan worden. Elke maandag wordt er een nieuwe aflevering uitgebracht.

Luister naar Omdenken op Spotify of Apple Podcast

3. Leven Zonder Stress

Patrick Kicken voert eerlijke, open gesprekken met podcasters, auteurs, coaches en sprekers over onderwerpen als stress, geluk, zingeving, geld, burn-out, depressie, angst, status, ego en nog veel meer.

Luister naar Leven Zonder Stress op Spotify of Apple Podcast

4. Lifestyle Hacking

Tom Tuning is een performance coach met een passie voor zelfverbetering, business, sport en een gezonde leefstijl. In zijn podcast ‘Lifestyle Hacking’ spreekt hij over het streven naar een gezond lichaam met maximale energie en focus voor optimale (werk)prestaties.

Luister naar Lifestyle Hacking op Spotify of Apple Podcast

5. Werkgeluk

In de ‘Werkgeluk Podcast’ worden gesprekken gevoerd met jonge professionals die elk op hun eigen bijzondere manier streven naar werkgeluk. De podcast gaat over wat hen drijft in hun werk en hoe ze hun huidige positie hebben bereikt. Is het de zoektocht naar een goed salaris? Het vinden van een gezonde werk-priv├ębalans? De ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Zingeving? Je hoort het allemaal in deze podcast.

Luister naar Werkgeluk op Spotify of Apple Podcast

 

Benieuwd naar vijf apps waarmee je het maximale uit je werkdag haalt? Lees hierhet artikel!

David Capatina
Content en Social Media Specialist
Delen

Gerelateerde artikelen