7 boekentips voor jouw persoonlijke groei

11 augustus 2023  |  Leestijd: 7 minuten
Beter in je werk

Wil jij groeien als persoon en professional? Dan hebben wij dé perfecte zeven boekentips voor jou! Deze boeken geven je adviezen en stappen om je goed te voelen, jezelf beter te begrijpen en het maximale uit het leven te halen!

1. Thinking, Fast and Slow

In het boek “Thinking, Fast and Slow” neemt Kahneman je mee op een ontdekkingstocht door ons brein en legt hij uit hoe de twee denksystemen werken. Systeem 1 werkt snel, intuïtief en emotioneel; Systeem 2 is langzamer, meer doordacht en logischer. Kahneman betrekt de lezer in een levendig gesprek over ons denkproces. Hij laat zien wanneer we wel of niet op onze intuïtie kunnen vertrouwen en hoe we kunnen profiteren van langzamer denken. Het boek geeft praktische en duidelijke inzichten in hoe je keuzes maken, zowel in je werk als in je persoonlijke leven. Daarnaast bespreekt hij verschillende technieken om je te beschermen tegen de denkfouten die je vaak in de problemen brengen.

Dit is een voorbeeld afbeelding

2. Build Don’t Talk: Things You Wish You Were Taught in School

Op school kreeg je les in specifieke vakken zoals geschiedenis en wiskunde. Echter, volgens auteur Raj Shamani, werden de belangrijkste situaties waarmee we als volwassenen worden geconfronteerd nooit met ons besproken toen we studenten waren. We hebben niet geleerd hoe we moeten onderhandelen, hoe we relaties moeten opbouwen, hoe we voor onze mentale gezondheid moeten zorgen, hoe we moeten netwerken, enzovoort. In zijn boek deelt Raj waardevolle adviezen hierover, gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Dit is een voorbeeld afbeelding

3. Do Epic Shit

Ankur Warikoo had oorspronkelijk de ambitie om ruimtevaartingenieur te worden, maar uiteindelijk werd hij een ondernemer en contentmaker wiens creaties door miljoenen mensen zijn bekeken. In dit boek deelt hij zijn eerlijke mening over diverse onderwerpen, zoals het belang van het ontwikkelen van gewoontes voor langdurig succes, de basisprincipes van geldbeheer, het omarmen en accepteren van falen, en de echte waarheid over empathie.

Dit is een voorbeeld afbeelding

4. Atomic Habits

“Atomic Habits” gaat over hoe je je gewoonten begrijpt en verandert om persoonlijke groei en verbetering te bereiken. Het is geschreven door James Clear en het draait om het idee dat kleine, regelmatige veranderingen in je dagelijkse gewoontes en routines kunnen leiden tot belangrijke en langdurige verbeteringen in verschillende delen van je leven.

Dit is een voorbeeld afbeelding

5. How to finish everything you start

Dit is hét boek om meer voor elkaar te krijgen! Het biedt inzicht in waarom taken soms onvoltooid blijven, hoe je dit kunt veranderen, en wanneer het oké is om iets niet af te maken. Het boek leert je verder:

  • Te begrijpen waarom je soms aarzelt om taken af te maken.
  • Het toepassen van de F-I-N-I-S-H om meer gedaan te krijgen.
  • Belangrijke projecten of opdrachten succesvol af te ronden.
  • Meer vertrouwen te hebben dat het wegleggen van iets gerechtvaardigd is om de juiste redenen en nog veel meer…

 

Dit is een voorbeeld afbeelding

6. 100 quotes that will change your life

Het boek “100 quotes that will change your life” van Library Mindset is een krachtige verzameling inspirerende quotes van bekende figuren uit de geschiedenis. Het boek is verdeeld in tien hoofdstukken die verschillende thema’s behandelen waaronder succes, moed en doorzettingsvermogen. Of je nu op zoek bent naar motivatie, inspiratie of persoonlijke ontwikkeling, dit boek is een aanrader voor iedereen die een betekenisvol leven wil leiden.

Dit is een voorbeeld afbeelding

7. Mindset: Changing the way you think to fulfil your potential

Dr. Carol S. Dweck wordt wereldwijd beschouwd als een van de meest vooraanstaande onderzoekers op het gebied van persoonlijkheid, sociale psychologie en ontwikkelingspsychologie. Haar boek “Mindset” is een praktische gids over hoe je de juiste mentaliteit kunt ontwikkelen voor succes, zowel persoonlijk als professioneel.

Dit is een voorbeeld afbeelding

 

David Capatina
Content en Social Media Specialist
Delen

Gerelateerde artikelen