Dit zegt jouw EK-pool voorspelling over jou als werknemer

19 juni 2024  |  Leestijd: 4 minuten
Meer dan werk

De EK-pool op kantoor is weer in volle gang. Het is een geweldige manier om de teamgeest te versterken en daarnaast kunnen we er ook veel uit afleiden over de persoonlijkheden op de werkvloer. Hier zijn een paar types werknemers op basis van hun EK-pool voorspellingen. Herken jij jezelf of je collega’s hierin?

De Statistiekenfanaat

Bij hun voorspelling: terwijl je je EK-pool aan het invullen bent, komt die ene collega bij je bureau staan om je keuzes te bekritiseren. Voor je het weet, zit je in een soort presentatie met grafieken, tabellen en uitgebreide analyses, compleet met voorspellingen gebaseerd op eerdere prestaties en statistische modellen.

Op het werk: deze werknemer is de analytische mastermind. Hij of zij duikt diep in data, maakt ingewikkelde spreadsheets en zorgt ervoor dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. Perfect voor projectmanagement of financiële analyses.

De onderbuikvoorspeller

Bij hun voorspelling: je staat lekker bij het koffieapparaat te kletsen wanneer het EK ter sprake komt. Zonder enige onderbouwing, maar met volle overtuiging, vertelt een collega je precies wat er tijdens de wedstrijden gaat gebeuren. Op de vraag hoe hij of zij dat weet, krijg je als antwoord: ‘Ik heb zo’n voorgevoel’.

Op het werk: deze collega vertrouwt op zijn of haar instincten en maakt vaak beslissingen op basis van een ‘onderbuikgevoel’. Dit kan verrassend goed uitpakken, vooral in creatieve rollen waar snelle beslissingen nodig zijn.

De patriottische supporter

Bij hun voorspelling: Je dacht altijd dat er een formele kledingcode op het werk gold, tot je die ene collega in een Nederlands trainingspak zag binnenlopen. De vlaggetjes zijn al op de wangen geschminkt en deze collega gebruikt het volkslied als een soort ‘openingsact’ tijdens de eerste teamsmeeting. Deze collega voorspelt altijd dat Nederland wint, ongeacht wie de tegenstander is.

Op het werk: deze werknemer heeft een sterk gevoel van loyaliteit en trots. Ze zijn geweldige teamspelers en zetten zich volledig in voor het bedrijf. Betrouwbaar en altijd bereid om dat beetje extra te geven.

De ‘ik vul maar wat in’ kiezer

Bij hun voorspelling: deze collega laat het lot beslissen, gooit een munt op of vult de pool op gevoel in, in de hoop op een gelukstreffer. En zul je altijd zien, deze collega eindigt met de meest random uitslagen bovenaan!

Op het werk: deze persoon houdt van spontane acties en gelooft in het lot. Ze zijn avontuurlijk en niet bang om nieuwe dingen te proberen, wat hen geschikt maakt voor sales of ondernemende functies.

De Buitenstaander

Bij hun voorspelling: Toen België tegen Slowakije speelde, verwachtte bijna iedereen dat België zou winnen. Maar niet deze collega. Deze collega kiest steevast voor de teams die weinig kans maken, maar wel verrassingen kunnen opleveren.

Op het werk: deze persoon ziet mogelijkheden waar anderen dat niet doen. Ze zijn innovatief en durven risico’s te nemen, wat hen uitstekend maakt voor creatieve en strategische functies.

De voorzichtige voorspeller

Bij hun voorspelling: better safe than sorry! Deze collega blijft veilig binnen de lijnen, kiest altijd voor de favorieten en vermijdt risico’s in hun voorspellingen, om vervolgens stomverbaasd te reageren wanneer ze in de middenmoot eindigen op het scorebord.

Op het werk: deze werknemer houdt van zekerheid en stabiliteit. Ze zijn grondig, betrouwbaar en zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt. Perfect voor administratieve of operationele rollen.

De sociale kiezer

Bij hun voorspelling: je hebt net je voorspelling gedeeld met een collega, om vervolgens tot je verbazing te zien dat deze collega precies hetzelfde heeft ingevuld. En dat terwijl deze collega eerst iets totaal anders had staan!

Op het werk: deze collega is sociaal en houdt van samenwerken. Ze zijn flexibel en kunnen zich goed aanpassen aan verschillende teamdynamieken. Ideaal voor HR of rollen waarin samenwerking cruciaal is.

Lees ook: 5x de beste podcasts voor zelfontwikkeling.

David Capatina
Content en Social Media Specialist
Delen

Gerelateerde artikelen