Een leven lang leren, wat een feest!

06 december 2022
Beter in je werk

Als kind gaat je ontwikkeling redelijk vanzelf. Met vallen en opstaan en zonder het te beseffen leer je van de wereld om je heen, van je vader, je moeder en de rest van je familie. En dan ga je naar school, want die luxe hebben we hier in Nederland. Eerst de basisschool, dan het voortgezet onderwijs en daarna misschien nog een vervolgopleiding. Of je het nu wilt of niet, de eerste zestien jaren van je leven kom je in aanraking met alle facetten van het onderwijs.

En daarna?

Dan ben je er misschien wel even klaar mee. Op naar de volgende fase in je leven waarin de tijd is aangebroken om echt aan de slag te gaan en geld te verdienen. Inkomsten die je kunt gebruiken om te investeren in een huisje, boompje en een beestje. Toch is het belangrijk om je hele leven lang te blijven leren en dit zijn de redenen waarom:

1. Je blijft scherp en flexibel

Als je net uit de schoolbanken komt, zit je nog vol met verse kennis en nieuwe ideeën. Je werkgever heeft je onder andere om die reden aangenomen. Maar ook later in je carrière kun je jezelf scherp houden. Door open te staan voor verandering en te blijven leren, ontstaan er vanzelf nieuwe mogelijkheden op je werk en voorkom je dat je in een sleur raakt.

2. Je blijft bij de tijd

Door het leren van nieuwe ideeën en het toepassen van opgedane kennis, blijf je bij de tijd. Je houdt contact met de wereld om je heen en je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Voorkom dat je als wereldvreemd, of erger nog ouderwets, wordt gezien!

3. Je houdt je gezondheid op peil

Leren geeft je een gevoel van richting en persoonlijke groei. Onderzoek toont aan dat mensen met een duidelijke richting en doelen in hun leven een lager cortisolniveau hebben. Minder stresshormonen dus, waardoor je immuunsysteem beter werkt en je beter slaapt!

4. Je zorgt voor de beste versie van jezelf

Stoppen met leren is stoppen met het verbeteren van jezelf. Stoppen met leren is dus stilstaan en stilstand is achteruitgang. Blijf dus leren om nieuwsgierig te blijven en te blijven groeien. Zo blijf je altijd de beste versie van jezelf!

Via My Adecco kun je je blijven ontwikkelen. Hier kun je niet alleen terecht voor de laatste vacatures in jouw vakgebied, maar ook voor tools die jou kunnen helpen om nog beter te worden in je werk.

Mirjam Stoffels
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen