Groeien in sales: een carrière als commercieel medewerker

02 augustus 2023  |  Leestijd: 5 minuten
Beter in je werk

als commercieel medewerker kun je jouw loopbaan op allerlei manieren boosten! Wij zetten de veel voorkomende carrièrepaden op een rij:

Accountmanager

Als je een tijdje als commercieel medewerker hebt gewerkt, kun je doorgroeien naar de rol van accountmanager. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheer en de groei van belangrijke klantaccounts. Je bouwt sterke relaties op met klanten, begrijpt hun behoeften en doelen en bent het belangrijkste aanspreekpunt waar zij terechtkunnen.

Sales Manager

Je hebt je bewezen als echte salesexpert en dus mag je doorgroeien naar de functie van Sales Manager! In deze rol werk je aan het ontwikkelen van verkoopstrategieën en stuur je een team van salesprofessionals aan.

Sales Trainer

Als je een passie hebt voor coaching en mentoring, dan is de rol van Sales Trainer perfect voor jou! Als trainer ondersteun je nieuwe en bestaande teamleden bij het ontwikkelen van hun verkoopvaardigheden. Samen bepalen jullie individuele doelen om het maximale uit hun salescarrière te halen. Het is een geweldige kans om anderen te helpen groeien en succesvol te zijn in de saleswereld!

Business Development Manager

Als Business Development Manager heb je een neusje voor zakelijke kansen. Je bent een expert in het ontwikkelen van groeistrategieën en je identificeert moeiteloos nieuwe afzetmarkten en manieren om bestaande markten te bereiken.

Salaris

Bij een groeiende carrière hoort natuurlijk ook een groeiend salaris. Hieronder vind je een tabel met het gemiddelde salaris van een commercieel medewerker op basis van het aantal jaren werkervaring:

Jaren ervaringGemiddeld Salaris (per jaar)
0-2 jaar€ 25.000 – € 30.000
2-5 jaar€ 30.000 – € 35.000
5-10 jaar€ 35.000 – € 45.000
10+ jaar€ 45.000 – € 60.000

*Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat het salaris kan variëren op basis van je locatie, de bedrijfssector en je individuele prestaties.

Ga jij voor een succesvolle carrière in de sales? Bekijk dan nu onze actuele vacatures!

Bekijk vacatures

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen