Hoe kom jij jouw werkdag effectief door?

Beter in je werk

Het is komkommertijd. Je voelt het aan alles. Collega’s zijn op vakantie en je mailbox raakt geleidelijk leeg. Fijn, zou je denken. Maar wordt het niet juist heel saai? Hoe jij de laatste weken van de zomervakantie effectief doorkomt? Wij geven je 5 tips!

1. Plan wat meer pauzes

Drink eens een extra kopje thee met een collega die je niet vaak spreekt. Of loop ’s ochtends én ’s middags een rondje. Lekker je hoofd leeg maken, dat is nooit een slecht idee.

2. Ruim je mailbox op

Je ziet er al lange tijd tegenop. Maar het is zo’n bende, die mailbox. Grijp dit moment aan om jouw mailbox eens een flinke opruimbeurt te geven.

3. Organiseer een gezamenlijke lunch of activiteit

Terwijl een deel van jouw collega’s op vakantie is, mag jij met de ‘overgebleven’ collega’s ook best genieten. Pak eens uit met de lunch en haal voor iedereen broodjes of wraps. Of doe eens gek en bel die knappe pizzabezorger!

4. Doe dingen waar je normaal niet aan toekomt.

In de waan van de dag schiet het er vaak bij in; de klusjes waar je geen tijd voor wil maken. Dit is het juiste moment om het wél te doen. Ruim dat bureau eens op, orden je bestanden op de schijf of inventariseer de koelkast en vul hem aan.

5. Maak de balans op

Hoe sta je er voor? Wat waren aan het begin van het jaar jouw doelen of KPI’s? Heb je ze al behaald en is het tijd om nieuwe doelen op te stellen, of is er nog werk aan de winkel?

Weten hoe je doelen op kan stellen? Je leest het hier. Zo zie je maar, ook in de zomervakantie kan jij productief zijn. Ben jij lekker georganiseerd als jouw collega’s weer terugkomen van vakantie ?.

Crista van der Steege
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen

Waar doe jij het voor?