Hoe kom jij jouw werkdag effectief door?

30 juli 2019
Beter in je werk

De feestdagen zijn weer voorbij, de dagen ogen donker en grauw en de vakanties lijken nog ver weg, met andere woorden: genoeg redenen voor een slecht humeur. Maandag 17 januari staat daarom ook wel bekend als Blue Monday, volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar.

Maar dat hoeft het niet te zijn! Wil jij van deze dag (en alle andere dagen waarop het even tegenzit) toch een succes maken? Lees dan onze 5 tips!

1. Plan wat meer pauzes

Drink eens een extra kopje thee met een collega die je niet vaak spreekt. Of loop ’s ochtends én ’s middags een rondje. Lekker je hoofd leeg maken, dat is nooit een slecht idee.

2. Ruim je mailbox op

Je ziet er al lange tijd tegenop. Maar het is zo’n bende, die mailbox. Grijp dit moment aan om jouw mailbox eens een flinke opruimbeurt te geven.

3. Organiseer een gezamenlijke lunch of activiteit

Pak eens uit met de lunch en haal voor iedereen broodjes of wraps. Of doe eens gek en bel die leuke pizzabezorger!

4. Doe dingen waar je normaal niet aan toekomt.

In de waan van de dag schiet het er vaak bij in; de klusjes waar je geen tijd voor wil maken. Dit is het juiste moment om het wél te doen. Ruim dat bureau eens op, orden je bestanden op de schijf of inventariseer de koelkast en vul hem aan.

5. Maak de balans op

Hoe sta je er voor? Wat waren aan het begin van het jaar jouw doelen of KPI’s? Heb je ze al behaald en is het tijd om nieuwe doelen op te stellen, of is er nog werk aan de winkel?

Weten hoe je doelen op kan stellen? Je leest het hier. Zo zie je maar, ook in de zomervakantie kan jij productief zijn. Ben jij lekker georganiseerd als jouw collega’s weer terugkomen van vakantie ?.

Crista van der Steege
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen