Zo word je een succesvol commercieel medewerker!

02 augustus 2023  |  Leestijd: 3 minuten
Beter in je werk

Heb je een passie voor sales en wil je graag werken als commercieel medewerker? Onze tips helpen je om tijdens én na je studie een voorsprong op te bouwen ten opzichte van je concurrenten.

Stage-ervaring

Kies een stagebedrijf waar je energie van krijgt en dat matcht met jouw interesses en passies. Check ook of je er nieuwe kennis kunt opdoen in jouw specifieke interessegebied. Natuurlijk leer je veel tijdens je stage, maar als je open bent over je verwachtingen, kun je je echt focussen op het ontwikkelen van de skills die jij belangrijk vindt.

Netwerken

Netwerken geeft je de kans om waardevolle connecties te leggen met professionals en bedrijven in jouw vakgebied. Deze contacten kunnen je in de toekomst helpen bij het vinden van een baan, stageplaats, of andere carrièremogelijkheden. Daarnaast helpt het opbouwen van professionele relaties je niet alleen op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Het vergroot je zelfvertrouwen en je werkt aan je communicatieve vaardigheden.

Traineeships en Junior Functies

Overweeg na je studie het volgen van een traineeship of ga direct aan de slag in een junior salesfunctie bij een bedrijf met een focus op verkoop. Zo blijf je groeien terwijl je je opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk brengt.

Salaris

Bij een groeiende carrière hoort natuurlijk ook een groeiend salaris. Hieronder vind je een tabel met het gemiddelde salaris van een commercieel medewerker op basis van het aantal jaren werkervaring:

Jaren ervaringGemiddeld Salaris (per jaar)
0-2 jaar€ 25.000 – € 30.000
2-5 jaar€ 30.000 – € 35.000
5-10 jaar€ 35.000 – € 45.000
10+ jaar€ 45.000 – € 60.000

*Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat het salaris kan variëren op basis van je locatie, de bedrijfssector en je individuele prestaties.

Bekijk vacatures

 

Redactie
Redactie Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen