3x wat jij van Ronald Koeman kan leren voor op je werk!

03 juli 2024  |  Leestijd: 4 minuten
Beter in je werk

Ronald Koeman, voormalig topvoetballer en nu de bondscoach van het Nederlands elftal, heeft door de jaren heen bewezen een meester te zijn in tactiek en leiderschap op het veld. Zijn benadering van het spel biedt waardevolle lessen die ook handig zijn in de werkomgeving. En wie wil er nu niet leren van Ronald Koeman, toch?

1. Visie en Strategie

Zoals Koeman zou zeggen: “When you build the house, you don’t start with the roof.” Met andere woorden, begin daar waar het logisch is. Een opvallend kenmerk van Koeman als coach is zijn sterke visie op hoe het spel gespeeld moet worden en welke strategieën daarvoor nodig zijn. Hij maakt eerst een duidelijk plan en weet dit vervolgens over te brengen op zijn spelers. Hier zijn leuke manieren om een gezamenlijk doel te stellen en dit stap voor stap uit te voeren:

  • Organiseer een brainstormsessie met leuke technieken zoals de Disney-methode!
  • Plan een bedrijfsuitje. Wat dacht je van een leuk huisje in de natuur? Dé perfecte plek voor nieuwe ideeën en ontspanning.

2. ‘SPEEL DIE BAL NU EENS NAAR VOREN!’, oftewel: effectieve communicatie 😉

Koeman staat bekend om zijn directe en effectieve communicatiestijl. Hij is duidelijk in zijn instructies naar spelers toe en zorgt ervoor dat zijn boodschap helder overkomt. Op de werkvloer is communicatie net zo belangrijk, al is schreeuwen dan weer geen goed idee. Om de communicatie te verbeteren is het een idee stil te staan bij de volgende vragen:

  • Kan ik openlijk feedback geven binnen het team en wordt daar iets mee gedaan?
  • Denken we genoeg na over de doelen die we bereiken? Worden deze gevierd?
  • Voel ik me vrij om iets persoonlijks te delen als ik dat wil?

Door hierbij stil te staan, krijg je scherp wat goed gaat en waar je mogelijk op het gebied van communicatie kunt verbeteren.

3. Teamontwikkeling en Samenwerking

Als coach besteedt Koeman veel tijd aan de ontwikkeling van zijn spelers en het smeden van een hecht team. Hij begrijpt het belang van individuele vaardigheden en hoe deze kunnen samenkomen in een effectief teamverband. Hoe zit dat op jouw werkplek? Deze vragen en ideeën kunnen helpen bij het verbeteren van de samenwerking:

  • Vraag jezelf af: worden mijn talenten momenteel optimaal benut? Doe ik ook wat ik leuk vind? Door hier scherp op te blijven, zie je sneller kansen voor anderen, weet je wie je kunt betrekken bij verschillende taken en vergroot je het werkplezier.
  • Teambuilding, cliché maar cruciaal! Hier is een leuke tip: laat collega’s in groepjes delen van de dag organiseren. Zo krijg je een gevarieerd programma en voelt iedereen zich betrokken.
  • Die borrels, ook al zo cliché, maar ze helpen wel om te ontspannen en in een ontspannen setting over iets anders dan werk te praten. Zelfs als het niet elke week lukt, kun je samen bekijken wat wel haalbaar is.

 

Lees ook: Dit zegt jouw EK-pool voorspelling over jou als werknemer

David Capatina
Content en Social Media Specialist
Delen

Gerelateerde artikelen