Top 10 vaardigheden die je nodig hebt om te werken in de logistiek

28 juli 2020
Op zoek naar werk

Wat is er nodig om binnen de logistiek succesvol te zijn? We vroegen het onze klanten en ze gaven ons deze top 10:

1. Klantgericht

De (eind)klant staat altijd centraal. Klantgericht zijn, is heel belangrijk. Er is altijd een concurrent die het beter, sneller en goedkoper kan. Omdat je je klanten zoveel mogelijk aan je wilt binden, ben je als bedrijf steeds op zoek naar nieuwe manieren om je te onderscheiden.

2. Georganiseerd

Logistieke bedrijven zijn ongelooflijk strak georganiseerd. Succesvolle mensen binnen de logistiek zijn geboren planners, en zijn ook nog in staat om de producten op tijd af ​ te leveren. Een slechte planning betekent dat klanten bij je weggaan.

3. Oplossingsgericht

Onverwachte situaties of problemen zijn er altijd, maar hoe je ermee omgaat maakt het verschil. Succesvolle medewerkers denken in oplossingen en reageren snel zodra er een probleem is.

4. Conflictbeheersing

Binnen de logistiek staan, naast de klanten ook de medewerkers centraal. Alleen, soms kan het samenwerken met anderen voor een probleem zorgen. Succes binnen de logistiek hangt af van het voorkomen van problemen of bij problemen een oplossing bedenken die voor iedereen werkt. Of het nu gaat om contact met de klant of een teamgenoot, iedereen doet zijn best om elkaar zo goed mogelijk te helpen.

5. Werken in teamverband

Logistieke bedrijven werken altijd doelgericht. Om deze doelen te bereiken, zal een logistiek medewerker met een grote en diverse groep mensen moeten werken. Daarom is teamgevoel erg belangrijk. Iedereen is anders en reageert weer anders.

6. Wees sociaal

Als logistiek medewerker zijn er veel verschillende mensen waarmee iemand werkt. Daarom is het belangrijk dat je een goede relatie met je collega’s opbouwt. Waardeer en respecteer ze!

7. Omarm de nieuwe technologie

Technologie raakt alles en iedereen en dat geldt vooral in de logistieke sector. Met bedrijven die de concurrent voor willen zijn, is nieuwe technologie enorm interessant. Nieuwe vaardigheden, nieuwe platformen en nieuwe kansen om als bedrijf de klant beter te kunnen helpen.

8. Verantwoordelijkheid

Iedereen in het logistieke team speelt een belangrijke rol, ongeacht baan of salaris. Door verantwoordelijk en aansprakelijk te zijn in het werk kan een goede logistieke medewerker een enorm verschil maken. Problemen (maar ook kansen) worden sneller gezien en opgelost, zodat het werk gewoon door kan gaan.

9. Resultaatgericht

De meeste bedrijven werken met targets en binnen de logistiek is dit niet anders. Succesvolle medewerkers willen hun doelen halen, maar ook overtreffen. Werkprocessen worden continu verbeterd om nog betere resultaten te behalen.

10. Innovatief of grensverleggend

Logistieke bedrijven zijn afhankelijk van werknemers die kunnen innoveren en de oude manier van werken kunnen verbeteren. Dit is een van de redenen waarom de logistiek een boeiende sector is om in te werken, omdat het werk voortdurend in ontwikkeling is en nooit saai wordt.

Salaris- en doorgroeimogelijkheden*

Het gemiddelde salaris voor een:

  • Logistiek Medewerker (m/v) in Nederland is € 1973,40 bruto per maand.
  • Administratief Medewerker Logistiek (m/v) in Nederland is € 2.230 bruto per maand.
  • Logistiek Manager (m/v) in Nederland is € 3.457 bruto per maand.

Spreekt werken in de logistiek je aan? Heb jij de kwaliteiten die nodig zijn? Voor verschillende opdrachtgevers door heel Nederland is Adecco op zoek naar medewerkers die klaar zijn voor hun volgende stap.

 

* Salarisschattingen zijn gebaseerd op salarissen die anoniem naar Indeed zijn verstuurd door medewerkers in een soortgelijke functie en gebruikers van Indeed, én zijn gebaseerd op eerdere en huidige vacatures die de afgelopen 36 maanden op Indeed zijn geplaatst.

Marjolein Hendriks
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen