Happy uit je winterdip: 5 tips!

20 november 2020
Beter in je werk

We zitten vól in de winter. De dagen zijn vaak grijs, natter, kouder en donkerder. Handschoenen, sjaals en dikke jassen zijn inmiddels tevoorschijn gehaald. Toch altijd weer even omschakelen… Hoe zorg je ervoor dat je tijdens het donkere najaar niet in een dipje belandt?

1. Vitamine D van Daglicht

Je lijf reageert op daglicht, zodra je buitenkomt neem je vitamine D op. Deze vitamine zorgt er onder andere voor dat je je energiek en vrolijker voelt. In de winter zijn de dagen soms zo donker en komen we zo weinig buiten dat we te weinig vitamine D op kunnen nemen. Ga daarom zo veel mogelijk naar buiten, bijvoorbeeld in je pauze. Of slik extra vitamine D in de herfst en winter om je goed te blijven voelen.

2. Bewegen

Je hebt er vast niet altijd zin in maar bewegen is erg belangrijk, ook in de winter. Door in beweging te blijven, voel je je energiek. Ook slaap je beter als je voldoende beweegt en rust je lijf dus uiteindelijk beter. Ga een half uurtje stevig wandelen tijdens de lunchpauze of na het avondeten, trap een balletje met je kinderen of ga trainen voor die 5 km hardlopen.

3. Ga op tijd naar bed

Kruip lekker op tijd onder je dikke deken als de dagen koud en guur worden. Ga voordat je naar bed gaat even uitgebreid douchen of in bad. Terwijl je schoon en fris in bed gaat liggen, hoor je de wind en regen om je huis. Heerlijk toch om bij in slaap te vallen? Probeer ook optijd je laptop of telefoon weg te leggen zodat je echt even kunt ontspannen. Een nacht van 7 tot 8 uur is wat volwassenen gemiddeld nodig hebben, maar in de donkere maanden kun je daar best wat uurtjes aan vast plakken.

4. Eet gezond

Zeker in het najaar en de winter is het belangrijk dat je jouw immuunsysteem een handje helpt. Naast voldoende slaap is het daarom heel belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet deze maanden. Blijf weg van (teveel) suiker, voeg krachtige voedingsmiddelen zoals knoflook en gember toe aan je dieet en probeer zoveel mogelijk verse groente en fruit binnen te krijgen zodat je jouw immuunsysteem een boost geeft.

5. Plan leuke dingen!

Ben je er echt even helemaal klaar mee en lijkt de lente verder weg dan ooit? Ga dan niet zitten sippen, maar plan wat leuks of leer iets nieuws. Houd een filmmarathon met je gezin, leer schaken of schilderen als Bob Ross, of (als dat niet lukt) geef de muren van je huiskamer een nieuwe kleur. Je zal zien dat je ervan opknapt en voor je het weet worden de dagen weer langer!

Vond je dit artikel interessant? Kijk ook eens op adecco.nl voor de vacatures die wij te bieden hebben. Heb je liever persoonlijk contact? Onze consultants helpen je graag met loopbaanadvies en staan voor je klaar als je vragen hebt over een van onze vacatures. Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt!

Marloes Grimbergen
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen