Hoe word en blijf je gelukkig in je werk?

30 april 2021
Beter in je werk

Het spreekt voor zich, maar het is belangrijk om gelukkig te zijn op je werk, zowel voor jou als voor je werkgever. Maar hoe word én blijf je gelukkig op je werk? Lees onze tips om daar achter te komen.

1. Zorg voor eigenaarschap

Het is belangrijk om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je projecten en taken. Want als je de leiding neemt, groeit je betrokkenheid en inzet. Meestal zorgt dit voor een betere kwaliteit van het werk, veelbelovende resultaten, en misschien wel het belangrijkste van alles, een baas die blij is met je prestaties.

2. Wees flexibel

Of je nu proactief of reactief flexibel bent, laat aan je manager zien dat je je goed kunt aanpassen aan allerlei omstandigheden. Flexibiliteit, of het nu gaat om je rol of planning, kan leiden tot een gelukkiger omgeving en meer vertrouwen.

3. Zoek betekenis in je werk

Dit betekent niet je overkoepelende doel in het leven. Vind een baan die je een échte betekenis biedt – een baan waarin je het verschil maakt voor de economie als geheel en/of voor individuele mensen. Het is ook in deze werkomgeving waar je het meest waarschijnlijk op de lange termijn zult blijven.

4. Onthoud, er is meer in het leven dan geld

Natuurlijk hebben we allemaal een bepaalde hoeveelheid geld nodig om rekeningen te betalen. Maar er is meer in het leven dan geld. Heb je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ziektekostenverzekering of de mogelijkheid tot het volgen van een interne opleiding? Hoe zit het met de balans in werk en je privéleven, zodat je volledig kunt uitschakelen als je niet aan het werk bent? Heb je passie voor het werk dat je doet? Stel jezelf deze vragen, beantwoord ze eerlijk en bepaal hoeveel ze bijdragen aan je geluk.

Naast deze tips, helpt het om te weten hoe gelukkiger zijn op het werk je leven kan beïnvloeden buiten het werk, en wat je kunt doen om je productiviteit op het werk te verbeteren. Dit hangt vaak weer samen met werkgeluk.

 

Vond je dit artikel interessant? Kijk ook eens op adecco.nl voor de vacatures die wij te bieden hebben. Heb je liever persoonlijk contact? Onze consultants helpen je graag met loopbaanadvies en staan voor je klaar als je vragen hebt over een van onze vacatures. Klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt!

Marit Pijnenburg
Blogger bij Adecco
Delen

Gerelateerde artikelen